wordpress stat

poezija kroz nastupe...druženja...susrete...


Club cafe Siesta

Club cafe Siesta nalazi se u centru grada, na šetalištu Petra Preradovića, uz kino Europa. Zahvaljujući vlasniku Cluba gospodinu Zlatku Dernaiu, koji je ujedno i osnivač udruge Volim Osijek, Društvo pjesnika sa svojim članovima i gostima, od listopada 2007. godine, svakog zadnjeg četvrtka u mjesecu, održava večeri poezije pod nazivom u Zagrljaj stihu. Tijekom ljeta, dakle srpnja i kolovoza imamo pauzu, jer tada i Siesta "miruje".

 

 

Hotel Central

Hotel Central na Trgu Ante Starčevića u Osijeku, dugi niz godina podržava Društvo pjesnika. Društvu je omogućeno u prekrasnom prostoru secijske kavane organizirati večeri poezije, predstavljanje knjiga i mnogobrojne proslave, Hotel Central prati Društvo od njegovih prvih početaka 1997. godine. Zajedno smo obilježili Valentinova, godišnjice Društva, rođendane voljenog grada i još puno toga.

 

 

 

Susreti pjesnika

Društvo pjesnika Antun Ivanošić Osijek organiziralo je u listopadu 2004. godine u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku, 1.susrete pjesnika Osijek 2004. Na susretima je sudjelovalo 60-tak pjesnika iz Hrvatske. Četiri godine kasnije, točnije od 24.-26. listopada 2008. godine održani su 2. susreti pjesnika Osijek 2008. godine. Glavna večer održana je Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića u Osijeku. Uz 60-tak pjesnikinja i pjesnika iz Hrvatske, po prvi puta kao gosti susreta pozvani su i pjesnici iz inozemstva. Nastupio je pjesnik iz BiH, Jasmin Mujanović Mag. Počasna gošća 2. susreta pjesnika Osijek 2008. bila je naša jedinstvena glazbena umjetnica, Radojka Šverko.

 

 

 

 

14-ti rođendan Društva

Društvo pjesnika Antun Ivanošić Osijek proslavilo je 26. lipnja 2011. godine 14 godina svoga postojanja. Na proslavi u restoranu Copacabana, na lijevoj obali Drave, članovi Društva ugostili su svoje prijatelje pjesnikinje i pjesnike iz Đakova, Našica, Valpova, Vrbanje, Gunje, Babine Grede...

Proslavu su uveličali nastupi Šokačke grane iz Osijeka i pjevača Dražena Karlića kojeg je na gitari pratio Ronald Pichler.