wordpress stat

od 2003. godine tiskali smo...


Osječki stihovi

Naša prva knjiga tiskana je 2003. godine. U knjizi je zastupljeno 35 autora sa 100-tinjak pjesama. Tehnički su je uredili Vlado Đurđević i Marija Kržek, lektorirala Valentina Majdenić, prof., likovno opremili Vlado Đurđević i Branka Križanić, fotografiju naslovnice napravio je Željko Lončar, a Grafika Osijek tiskala. Uz knjigu je izdan CD s himnom Mome gradu za koju je glazbu napisao Dubravko Lažeta, a aranžman Ivica Murat. Himnu pjevaju Dubravko Lažeta i Osječki zumbići. ( autori )

Poruka srcu

U drugoj knjizi tiskanoj 2004. godine svaki od 37 autora objavio je 3 svoje pjesme. Lekturu je napravila prof. Snježana Radić-Ćuti, knjigu su tehnički uredili Boris Nikšić, Vlado Đurđević i Marija Kržek, likovno obradili Ivanka Manojlović, Branka Križanić, Ivanka Weiss i Vlado Đurđević, naslovnicu uredio Studio Ypsilon iz Osijeka, a tiskana je u tiskari Holeš, Čepin. ( autori )

 

 

 

 

Vlak života

Treća knjiga tiskana je u studenom 2005. godine. Lekturu je ponovno napravila prof. Snježana Radić-Ćuti, knjigu su tehnički uredili Zlata Dasović, Vlado Đurđević,Marija Kržek, Ivanka Manojlović, Boris Nikšić i Željka Tokić. Knjigu je likovno uredio karikaturist Tomislav Dušanić-Tod, a tiskala BOIDA iz Osijeka. U knjizi se kao gosti Društva pojavljuju 32 učenika i učenica osnovnih i srednjih škola sa područja Županije, te 53 člana Društva pjesnika Antun Ivanošić Osijek. ( autori )

 

   

Probuđeni sanjaju

Četvrta knjiga Društva tiskana 2006. godine, ugostila je učenice i učenike osnovnih škola Osijeka i Čepina, njih 21, te 54 člana Društva. Knjigu su uredili i pripremili članovi Zlata Dasović, Anica Pokrivka i Zorislav Vidaković. Recenziju i lekturu je napravila prof. Snježana Radić-Ćuti, a, knjigu tiskala ALEA iz Osijeka. Uvodnu riječ o Društvu napisala je Željka Tokić, članica Društva. ( autori )

   

Svijet u očima malen

U petoj knjizi tiskanoj 2007. godine 72 autora objavilo je po dvije svoje pjesme. Knjigu su uredili Boris Nikšić, Vedran Rutnik i Antonija Vranješ. Lekturu je napravio apsolvent filozofskog fakulteta u Osijeku Dinko Petriševac, a recenziju njegov kolega Domagoj Kostanjevac. Likovnu stranu knjige obogatili su svojim slikama Ivanka Manojlović, Branka Križanić, Ivanka Weiss, Vlado Đurđević i Štefanija Sokač. Naslovnicu je izradio Boris Nikšić, a knjiga je tiskana u tiskari ALEA iz Osijeka. ( autori )

   

Zbornik 2.susreta pjesnika Osijek 2008.

Zbornik je tiskan 2008. godine, kada je Društvo organiziralo javni natječaj na koji se javilo 150 autora iz Hrvatske i inozemstva. Žiri od pet članova izabrao je 33 pjesnikinje i pjesnika iz Hrvatske i 3 iz inozemstva. Na Susretima je nastupilo još 27 članova Društva, tako da se u zborniku nalaze 63 autora. Knjigu su uredili Ana Bakić, Ana Jakobović, Boris Nikišić, Livija Reškovac, Vedran Rutnik i Zorislav Vidaković. Tiskana je u ALEI Osijek. ( autori )

   

To Grad govori u meni

Naša sedma knjiga u potpunosti je posvećena našem gradu Osijeku. Knjiga sadrži 75 pjesama 40 autora, članova Društva. Knjigu su uredili Boris Nikšić i Vedran Rutnik, predgovor napisala prof. dr. sc. Zlata Živaković-Kerže, recenziju napravila prof. Nevenka Špoljarić, a prof. Zlatko Venus, nastavnik fotografije, posebno za ovu knjigu, fotografirao je prepoznatljive dijelove grada. Tiskana je krajem studenog 2009. godine u tiskari Holeš u Čepinu. ( autori )